Prva Parada ponosa na Kosovu, Haradinaj otvorio nedelju ponosa

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva Parada ponosa na Kosovu, Haradinaj otvorio nedelju ponosa

Prva Parada ponosa na Kosovu biće održana 10. oktobra u Prištini, pod sloganom "U ime ljubavi".

Parada će početi u 11.30 i kretaće se glavnim ulicama Prištine, od Trg Skenderbega, preko Trga majke Tereze do Trga Zahira Pajazitija.

Predviđeno je da na kraju parade budu održani kratki govori i kulturno-umetnički program. Prethodne tri godine na Kosovu su održana tri marša LGBT populacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

U međuvremenu, kosovski premijer Ramuš Haradinaj učestvovao je na ceremoniji otvaranja Nedelje ponosa, u okviru koje će se u Prištini po prvi put održati Parada ponosa.

On je naveo da je "Kosovo spremno da poštuje prava LGBT zajednice", prenosi RTK2.

Navodi se da je Haradinaj na jučerašnjoj ceremoniji izjavio da organizovanje prve Parade ponosa dokazuje "hrabrost, građansku i socijalnu, ali i institucionalnu" prištinskih vlasti.

Autor: Beta, Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.