Parada ponosa počela sećanjem na žrtve udesa malezijskog aviona

Izvor: Večernje novosti, 02.Avg.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parada ponosa počela sećanjem na žrtve udesa malezijskog aviona

AMSTERDAM - Parada ponosa u Amsterdamu danas je počela sećanjem na žrtve poginule u udesu malezijskog aviona iznad istočne Ukrajine. Aktivisti pokreta za borbu protiv side prošli su u dva čamca kanalom kroz centar grada noseći transparente sa natpisom "Sećamo se naših kolega sa leta MH17", preneo je AFP. Šestoro aktivista za borbu protiv side, uključujući vrhunskog holandskog eksperta Jup Langea, nalazili su se među >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 298 putnika poginulih u oborenom malezijskom avionu. Najviše žrtava bilo je iz Holandije - 193, podseća AFP. Očekuje se da će na ovogodišnjoj paradi ponosa u Amsterdamu učestvovati između 300.000 i 400.000 ljudi, navodi francuska agencija.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Prajd: Počast naučnicima sa MH17

Izvor: B92, 02.Avg.2014

Amsterdam -- Gej parada u Amsterdamu počela je zvaničnim odavanjem pošte holandskim naučnicima borbe protiv side koji su poginuli u avionskoj nesreći na istoku Ukrajine...Oko 50 boraca protiv side obučeni u belo, provozalo se kanalima Amsterdama u dva broda. Nosili su transparente na kojima je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.