Prajd: Počast naučnicima sa MH17

Izvor: B92, 02.Avg.2014, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prajd: Počast naučnicima sa MH17

Amsterdam -- Gej parada u Amsterdamu počela je zvaničnim odavanjem pošte holandskim naučnicima borbe protiv side koji su poginuli u avionskoj nesreći na istoku Ukrajine.

Oko 50 boraca protiv side obučeni u belo, provozalo se kanalima Amsterdama u dva broda. Nosili su transparente na kojima je pisalo: "U znak sećanja na kolege iz leta MH17" i "Naš posao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nastavlja, zajedno ćemo pobediti sidu".

Šest holandskih naučnika, među kojima Jop Lange (59), bivši predsednik Međunarodnog udruženja za suzbijanje side, nalazilo se u malezijskom avionu s 298 putnika i članova posade koji je oboren na istoku Ukrajine. Niko nije preživeo nesreću. U avionu je bilo 193 holandskih državljana.

Nekoliko hiljada ljudi je pozdravilo brodove, posle čega se slavlje nastavilo.

Na gej paradi ove godine prvi put su učestvovali Marokanci, čiji su igrači nosili marame oko glave roze boje. Učestovali su i Jevreji koji su nosili transparent s natpisom: "Ponosni i zahvalni što smo ovde, zajedno s marokanskim prijateljima".

Na paradi je bio i ovogodišnji dobitnik pesme Evrovizije, austrijski transvestit s bradom Končita Vurst.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Amsterdamski Prajd: Sećanje na stradale borce protiv AIDS-a na letu MH 17

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2014, 10:15

Gej parada u Amsterdamu počela je u nedelju zvaničnim odavanjem pošte holandskim naučnicima-borcima protiv AIDS-a koji su poginuli na letu MH17 koji je oboren na istoku Ukrajine. Pedesetak aktivista obučenih u belo provozalo se kanalima Amsterdama u dva broda. Nosili su transparente na kojima je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.