Papa traži oproštaj zbog seks skandala koji potresaju Vatikan i Rim

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa traži oproštaj zbog seks skandala koji potresaju Vatikan i Rim

VATIKAN - Papa Franjo danas je zatražio oproštaj zbog skandala u Vatikanu i Rimu, očigledno misleći na slučajeve dva gej sveštenika koji su otkriveni ovog mjeseca, prenosi Rojters.

"Danas ... u ime Crkve, molim vas za oproštaj za skandale koji su se desili nedavno bilo u Rimu ili u Vatikanu", rekao je papa Franjo.

"Ja vas molim za oproštaj", rekao je pred više desetina hiljada ljudi na Trgu Svetog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Petra u Rimu, koji sum u uzvratili  aplauzom.

Papa nije ulazio u detalje, ali se pretpostavlja da je mislio na skandale koji potresaju Vatikan i crkvu u Rimu u protekle dvije nedjelje.

Kako je objelodanjeno 3. oktobra poljski biskup koji radi u Vatikanu od 2003. godine bio je gej I živio je godinama sa jednim čovjekom.

Vatikan je otpustio monsinjora Krzisztof Charamsa, kao I sa nastave  u Pontifical univerziteta u Rimu.

Nakon što je otpušten, on je davao intervjue španskim i italijanskim medijima u kojima je kritikovao stav Crkve kada je u pitanju celibat za sveštenike.

Papa je, kako se pretpostavlja, mislio I na pisanje medija kako je jedan sveštenik u Rimu imao susrete sa muškim prostitutkama.

O tome su javnost obavijestili vjernici, koji su rekli da su prikupili dokaze o nezakonitim aktivnostima sveštenika.

Od njegovog izbora u 2013. godine papa Franjo je već zatražio oproštaj zbog seksualnog zlostavljanja djece od strane sveštenstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.