Bangladeš: Islamista zaklao dvojicu gej aktivista

Izvor: Mondo, 15.Maj.2016, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bangladeš: Islamista zaklao dvojicu gej aktivista

Policija u Bangladešu uhapsila je jednog islamističkog ekstremistu pod sumnjom da je zaklao dvojicu aktivista koji su se borili za prava homoseksualaca.

Foto: screenshot/YouTube

 To je još jedno u nizu ubistava intelektualaca, pisaca i pripadnika verskih manjina, saopštila je danas policija.

"Uhapsili smo jednog muškarca u vezi sa ubistvom Sulhaza Manana i Mahbuba Tonoja, koji su ubijeni prošlog meseca", rekao je portparol policije u Daki Maruf Hosein Sorder agenciji Frans pres.

Uhapšeni muškarac je član lokalne islamističke militantne grupe Anasarulah Bangla Tim, dodao je Sorder.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa,   Jutjub

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na protestu u Nemačkoj uhapšeno 120 ekoloških aktivista

Izvor: Beta, 15.Maj.2016

Nemačka policija je danas saopštila da je uhapsila 120 ekoloških aktivista posle sukoba sa snagama reda tokom demonstracija na istoku zemlje protiv korišćenja fosilnih goriva.Do sukoba je došlo još u subotu kada je oko 300 demonstranata pokušalo da udje u elektranu "Švarce pumpe" koja pripada...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.