Skot: Poneću ćevape, burek, ajvar, džem, sir, plazmu, kajmak, med, kiseli paradajz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Poneću ćevape, burek, ajvar, džem, sir, plazmu, kajmak, med, kiseli paradajz

Odlazeći ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot  objavio je na društvenim mrežama video koji je nazvao "Moja Srbija za poneti", a u kojem pokazuje šta će sve spakovati u kofere.

Skot je na zvaničnoj stranici Ambasade SAD poručio: "Nakon tri i po godine u Srbiji vreme je za povratak kući. Odlazim srca ispunjenog lepim uspomenama i sa koferom prepunim suvenira. Hvala, prijatelji".

Na snimku se vidi da je Skot u svoj ptrljag spakovao čuveni pirotski ćilim, knjigu "Priča >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o Srbiji", ručne radove, delove narodne nošnje, čokanjčiće iz kojih se pije rakija, ključ koji je dobio od Prihvatilišta u Beogradu i još neke uspomene.

A za usput je, kaže, poneo peglanu pirotsku kobasicu i sir, kajmak iz Gornjeg Milanovca za koji kaže da je najbolji na svetu, ajvar, džem od domaćih šljiva, med, Plazmu, kiseli paradajz, dunjovaču, pelinkovac, vino, pivo, klekovaču i šljivovicu.

"Nema boljeg od šljivovice", napisao je Skot, koji je uz sve to naumio da ponese i ćevape i burek od mesa, da bi imao šta da zamezi dok bude čekao presedanje u Frankfurtu.

U Skotovom bagažu se našla i majica Crvenog krsta, koju je pokazao uz poziv građanima Srbije da daju krv.

Spremio je da ponese i majice koje su štampane za različite sportske programe koje je za decu organizovala Ambasada SAD i on lično od programa namenjenih specijalno za romsku decu, zatim majicu sa znakom Nišvila...

Snimak se završava tako što je na nalepnici za bagaž na kojem je ispisano njegovo ime slovo "o" u njegovom prezimenu prepravio u "a", jer tako je, kako tvrdi, pravilno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.