Izvor: Beta, 29.Jun.2014, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji film Sinema sitija Neposlušni Mine Djukić

NOVI SAD, 28. juna 2014. (Beta) - Ovogodišnji Gran Pri za najbolji film internacionalnog filmskog festivala Sinema siti u Novom Sadu osvojio je rediteljski prvenac rediteljke Mine Djukić "Neposlušni".

Medjunarodni žiri takmičarskog programa Nacionalna klasa, u kojem je prikazan pobednički film, u obrazloženju je naveo da je nagradu dodelio "zbog neobične glumačke postave, vrhunske fotografije i sposobnosti da pruži jedinstven filmski doživljaj".

Mlada rediteljka Mina >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Djukić dobila je i nagradu za najbolju režiju istog filma, dok je glavna ulogu u "Neposlušnima" Hana Selimović, osvojila nagradu za najbolju glumicu.

Nagrada za najbolju mušku ulogu u okviru takmičarskog programa Nacionalna klasa otišla je u ruke glumca Muhameda Dupovca za ulogu u filmu "Top je bio vreo", zbog kako je žiri naveo, "emotivne izvedbe nestašnog dečaka koji odrasta u dramatičnim ratnim okolnostima".

U okviru nove takmičarske selekcije, u kojoj je žiri ocenjivao najbolje regionalne muzičke spotove, nagradu je dobio reditelj Stefan Djordjević za spot za pesmu "Wahine" grupe Trisom (Threesome) iz Beograda.

Na festivalu je ocene filmova dao i žiri kritike, koji je ocenjivao selekcije Nacionalna klasa i Freš Denjub, a prema njihovoj odluci najbolji film prve je "Top je bio vreo" Bobana Skerlića, dok je u drugoj priznanje dodlio filmu "Plišani teroristi" u režiji Pavola Pekarčika, Ivana Ostrohovskog i Petra Kerekeša.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.