Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017, 18:03 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Medena torta s pomorandžom
Sastojci:
- 6 kašika meda
- 60 ml ulja
- 2 jajeta
- 2 kašike rendane kore pomorandže
- 80 ml pomorandžinog soka
180 g mekog brašna
- prstohvat soli
- kašičica praška za pecivo
- šećer u prahu
- kandirana kora pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Dno kalupa za torte (prečnika 24 cm) obložite papirom za pečenje. U činiju stavite med >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << , ulje, žumanca, pomorandžinu koru i sok, pa dobro promešajte. Izlupajte sneg od belanaca. U veliku činiju prosejte brašno sa solju i praškom za pecivo. Napravite udubljenje i u njega sipajte smesu od meda i jaja. Promešajte varjačom pa pažljivo umešajte sneg. Smesu sipajte u kalup za tortu i pecite 25-30 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, pa pospite šećerom u prahu i kandiranom korom pomorandže.
(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo