Medena torta s pomorandžom

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medena torta s pomorandžom

Sastojci:

- 6 kašika meda

- 60 ml ulja

- 2 jajeta

- 2 kašike rendane kore pomorandže

- 80 ml pomorandžinog soka

180 g mekog brašna

- prstohvat soli

- kašičica praška za pecivo

- šećer u prahu

- kandirana kora pomorandže

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Dno kalupa za torte (prečnika 24 cm) obložite papirom za pečenje. U činiju stavite med >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << , ulje, žumanca, pomorandžinu koru i sok, pa dobro promešajte. Izlupajte sneg od belanaca. U veliku činiju prosejte brašno sa solju i praškom za pecivo. Napravite udubljenje i u njega sipajte smesu od meda i jaja. Promešajte varjačom pa pažljivo umešajte sneg. Smesu sipajte u kalup za tortu i pecite 25-30 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, pa pospite šećerom u prahu i kandiranom korom pomorandže.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.