Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017, 12:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Perfektno krckavi krekeri sa sirom
Sastojci:
- 100 g putera
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- biber (ili ljuta paprika)
- 50 g rendanog sira (gauda, ementaler)
- 50 g sitno rendanog parmenzana
- jaje
- majčina dušica
Priprema:
Puter nasecite na kockice. Brašno pomešajte sa solju, biberom, sirom i parmezanom, pa dodajte puter i natrire ga rukama. Umesite ga tek toliko da se povežu, nemojte mesiti predugo. Od testa oblikujte >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << loptu, umotajte je u plastičnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Za to vreme rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Pobrašnite radnu površinu, pa tako razvaljajte testo i isecite krekere (veličinu i oblik odredite sami). Stavite ih na pleh, premažite razmućenim jajetom i pospite majčinom dušicom. Pecite 10 minuta, dok krekeri ne postanu zlatno smeđi. Pažljivo ih izvadite lopaticom i ostavite da se ohlade na rešetki.
(Telegraf.rs)
Svinjsko pečenje koje se topi u ustima
Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017
Sastojci:..- 2 kg svinjetine (potrbušine)..- glavica crnog luka..- šargarepa..- drška celera..- grančice peršuna..- 2 grančice majčine dušice..- štapić cimeta..- 100 g putera..Priprema:..Povrće očistite i nasecite na veće komade. Meso stavite u šerpu, dodajte povrće, peršun, majčinu...
Medena torta s pomorandžom
Izvor: Telegraf.rs, 16.Jan.2017
Sastojci:..- 6 kašika meda..- 60 ml ulja..- 2 jajeta..- 2 kašike rendane kore pomorandže..- 80 ml pomorandžinog soka..180 g mekog brašna..- prstohvat soli..- kašičica praška za pecivo..- šećer u prahu..- kandirana kora pomorandže..Priprema:..Rernu zagrejati na 180 stepeni. Dno kalupa za torte...