Izvor: Blic, 06.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bin Ladenov vozač proglašen krivim za podršku terorizmu

Vozač Osame bin Ladena, Jemenac Salim Hamdan, na suđenju u zatvoru Gvantanamo, proglašen je krivim za podršku terorizmu, navode svetske agencije.

Na prvom suđenju za ratni zločin u SAD od Drugog svetskog rata, Hamdan je, međutim, oslobođen od optužbi za obezbeđivanje materijalne podrške za Al Kaidu. Sudija je za danas popodne po lokalnom vremenu zakazao ročište na kojem će izreći kaznu Hamdanu kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preti doživotni zatvor.

Porota je zasedala nešto manje od osam sati pre no što je donela odluku.

Kontraverzni Gvantanamo tribunal uspostavila je Bušova administracija kako bi neameričkim ratnim zločincima i teroristima sudila van uobičajenih građanskih i vojnih sudova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osuđen Bin Ladenov vozač

Izvor: B92, 06.Avg.2008

Gvantanamo -- Vozač Osame bin Ladena, Jemenac Salim Hamdan, na suđenju u zatvoru Gvantanamo, proglašen je krivim za podršku terorizmu ... Na prvom suđenju za ratni zločin u SAD od Drugog svetskog rata, Hamdan je, međutim, oslobođen od optužbi za obezbeđivanje materijalne podrške za Al Kaidu....

Nastavak na B92...

VOZAČ OSAME BIN LADENA PROGLAŠEN KRIVIM ZA POMOĆ TERORISTIMA

Izvor: Kurir, 07.Avg.2008, 00:37

Iako je Hamdan oslobođen tačke optužnice koja se odnosila na učešće u terorističkoj zavjeri, prijeti mu kazna doživotnog zatvora. Ovo je bilo prvo suđenje pred posebnim vojnim sudom u Gvantanamu jednom od zarobljenih koji su osumnjičeni za terorizam. Bijela kuća je saopštila da je Salim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.