Izvor: Radio 021, 22.Feb.2020, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Pokrenuta istraga protiv muškarca zbog sumnje da je ubio majku

Viši javni tužilac u Zrenjaninu doneo je naredbu o pokretanju istrage protiv F.N. (24) iz Bačkog Gradišta zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo lišivši života svoju majku F.D. (55).

Kako je iz tužilaštva saopšteno, sumnja je proizašla na osnovu operativnog rada policije u Novom Sadu i Bečej, te izvršene ekshumacije leša pokojne F.D. i preliminarnih rezultata izvršene obdukcije.

Ekshumacija je izvršena 19. februara u prisustvu dežurnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zamenika Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, specijaliste sudske medicine i policijskih službenika.

U saopštenju se navodi da na osnovu utvrđenih činjenica, a nakon saslušanja osumnjičenog od strane zamenika javnog tužioca, proizilazi da je osumnjičeni neutvrđenog dana maja 2019. u Bačkom Gradištu, u porodičnoj kući prilikom svađe sa svojom majkom, njoj zadao više udaraca pesnicom po glavi, usled čega je preminula.

U nameri da prikrije izvršenje krivičnog dela, okrivljeni je telo zakopao u dvorištu kuće, a o događaju nije obavestio nikoga, sve do dana otkrivanja.

Protiv okrivljenog je po predlogu javnog tužioca, pritvor odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu zbog opasnosti od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i iz razloga što su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.