Izvor: Luftika.rs, 06.Sep.2020, 12:42

Vučić je postao svetski hit na Tviteru i sve je bolji i bolji što ga više gledate

Brojni komentari i podela video snimka po društvenim mrežama ukazuju da je predsednik Srbije, u najmanju ruku – bio zatečen tačkom 16. sporazuma potpisanog u Vašingtonu, koji podrazumeva prebacivanje ambasade naše zemlje iz Tel Aviva u Jerusalim do 1. jula iduće godine.
Ceo region, ali i korisnici Tvitera širom sveta, dele na svojim nalozima snimak reakcije Aleksandra Vučića iz Bele kuće, na kojem neobično reaguje na reči Donalda Trampa da se Srbija obavezala da će svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << diplomatsko predstavništvo najkasnije do prvog dana jula 2021. godine preseliti u Jerusalim.
Time će Srbija biti treća zemlja na svetu, uz SAD Gvatemalu, koja će otvoriti ambasadu u Jerusalimu, a ujedno i prva evropska koja je donela takvu odluku.
Ovaj video je na svom zvaničnom Tviter nalogu podelio i švedski diplomata Karl Bilt, kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne poslove.
Here the moment President Vucic 🇷🇸 was informed that he was going to move his Israel 🇮🇱 embassy to Jerusalem. pic.twitter.com/8195dGDZQT
— Carl Bildt (@carlbildt) September 5, 2020

Na Tviteru se oglasio i Jan Bremer, američki politikolog i predsednik Evroazijske grupe.
On je, deleći snimak, uz post napisao: “Srpski predsednik Vučić otkriva da prebacuje ambasadu svoje države u Jerusalim”.
Serbian President Vucic finds out he’s moving his country’s Israel embassy to Jerusalem. #RealTimeDiplomacy pic.twitter.com/ndGm2TW1x5
— ian bremmer (@ianbremmer) September 5, 2020

When you realise the mobile phone contract you just signed has a clause & you can’t get out for 2 years & you missed reading the fine print. https://t.co/HFfAb7Zp9z
— Florian Bieber (@fbieber) September 5, 2020

Pojedini smatraju da je Vučića iznenadio samo prebrzi rok za prebacivanje ambasade u Jerusalim koji Izrael smatra svojim glavnim gradom.
Footage that certainly makes it appear that Vucic did not realize he had agreed to moving the Serbian embassy to Jerusalem — or at least not by July, Trump states. Comedy of errors. pic.twitter.com/0QlzmYM3GY
— Jasmin Mujanović (@JasminMuj) September 5, 2020

Ima onih koji smatraju i da je Vučić potpisao sporazum bez prethodnog čitanja, poput profesora finansija Raše Karapandže.
Preko četiri miliona pregleda blamaže u kojoj se vidi da Vučić nije ni pročitao jednu i po’ stranu što je potpisao.
Ostaje nejasno kako ovog pajaca bilo ko više uzima za ozbiljno. pic.twitter.com/QFRiKjL3rd
— karapandza ✊ (@karapandza) September 6, 2020

Na video reaguju podjednako ljudi sa svih kontinenata.
I have watched this four times and it just gets better with each viewing. https://t.co/QU5yXL3LtI
— Lisa Goldman (@lisang) September 5, 2020

Dovitljivi su u video ubacili i odgovarajuću muziku…
Ovaj video jednostavno traži odjavnu špicu iz Curb Your Enthusiasma… pic.twitter.com/wOvM0SQTzb
— Ante Markic (@AnteMarkic) September 5, 2020

… Ili pravili mimove…
Brat postao meme, sjajno pic.twitter.com/dKGCdqpTUG
— Keyser (@aleksandarkv) September 5, 2020

Izvor: Nova

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOGODINE U JERUSALIMU Da li je Tramp IZNENADIO VUČIĆA? “500 puta sam proverio svaku reč, na kraju su nam ZAMENILI FASCIKLE” (VIDEO)

Izvor: Blic, 06.Sep.2020

Iako se o tome špekulisalo minulih šest meseci, preseljenje ambasade Srbije u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim tek juče je postalo goruća tema na društvenim mrežama u Srbiji - ali ne iz diplomatskih ili geopolitičkih razloga, što ova tema svakako zaslužuje. Predsednik Aleksandar Vučić tvrdi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.