Izvor: Luftika.rs, 13.Jan.2022, 15:21

Vučić javno brani Milana Radojčića i širi neistine o ubistvu Olivera Ivanovića

Miroslav Ivanović, brat ubijenog predsednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, prava” Olivera Ivanovića, ocenio je da se istraga opstruiše i da je potrebno da se vlast u Beogadu deleko više angažuje da se rasvetli zločin od kojeg je prošlo četiri godine.
– Mi smo čak i nedavno dobili informaciju koja me je zgrozila – da je Oliver ubijen sa šest hitaca u leđa oružjem kalibra 5,56 milimetara. Šta to znači? Oliver je ubijen iz oružja kalibra devet milimetara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Кalibar 5,56 bi trebalo da upućuje na izvršioca tog dela, pritom se misli na oružje NATO, koje je prisutno dole na prostoru Кosmeta – rekao je Ivanović u intervjuu za nedeljnik NIN.
Kako je naveo, takvu tvrdnju je izrekao predsednik države Aleksandar Vučić.
– Ta informacija koja je plasirana u javnost trebalo je da usmeri pažnju ka oružju NATO-a. To se može jedino doživeti kao opstrukcija istrage. Bukvalno neko želi da dobije na vremenu i ima posebne interese – rekao je Ivanović.
Pema njegovim rečima – istraga koja se vodi pred našim organima, pred specijalnim tužilaštvom u Beogradu, je proglašena državnom tajnom, tim činom ne može se dopreti do samog predmeta da makar javnost može da analizira tok postupka da li se ispravno i profesionalno postupa.
On je, govoreći o potpedsedniku Srpske liste Milanu Radojičiću, rekao da – nije doživeo da se u odbrani navodno nevinog lica toliko angažuje državni vrh.
– Iza toga ne leži zainteresovanost državnog vrha da brani nevinost, nego da brani tog čoveka. Postavljam pitanje zašto se to radi, zašto tog čoveka brane? – upitao je Ivanović.
– Zašto se o ličnosti Radoičića stvara misterija kao o nekom braniocu srpstva? To možete pričati nekom ko je daleko od Кosova i nekome ko ponašanje tog čoveka ne gleda svakodnevno. To ne možete pričati ljudima sa severa Кosova. Oni odlično znaju ko je u pitanju i šta je u pitanju. Zašto se to radi? Odgovor se očigledno ne može dobiti i onda se još kao poslednje nameće državna tajna – rekao je Ivanović.
Na pitanje da li se bez promene vlasti u Srbiji može doći do ozbiljnije istrage, on je rekao da to jeste zaključak.
– Polazeći od činjenice da se vlast postavlja kao branilac koji pokušava nešto nelogično, da brani nečiju nevinost, samo se tako može zaključiti. Mi smo učili u pravu da se čovek optužuje dokazima, a nevinost se ne dokazuje. Ona se podrazumeva i to se ne dokazuje. Ima potrebe da se vlast daleko više angažuje na otkrivanju. Umesto toga imamo odbranu koja se javnosti nameće. Zašto, kako, ostaju pitanja – rekao je Ivanović.
Izvor: NovaS/NIN
Pre nego što je ubijen, Oliver Ivanović tražio pomoć od šefa Prve uprave BIA. Nije je dobio

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da ne kažemo da laže, ali Vućić je pre 4 godine zapretio da će naći ubice Olivera Ivanovića

Izvor: Luftika.rs, 13.Jan.2022

Na pitanje novinara Insajdera, da li je tačno da mu je Oliver Ivanović poslao poruku kada mu je zapaljen automobil, te da je u toj poruci napomenuo na koga sumnja, predsednik Srbije Aleksandar Vućić je odgovorio da nije tačno i da on ima sačuvane sve poruke.. – Poslao mi je poruku da treba da...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.