Izvor: JUGpress.com, 14.Jan.2022, 09:19

Vučić opstruira istragu o ubistvu Olivera Ivanovića?

BEOGRAD

Ceo svoj radni vek sam proveo u pravosuđu i nisam doživeo da se u odbrani navodno nevinog lica toliko angažuje državni vrh, rekao je Miroslav Ivanović o potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću, dok za predsednika Srbije Aleksandra Vučića navodi da svojim izjava opstruiše istragu ubistva.

Govoreći o tome da je prošlo četiri godine od ubistva njegovog brata, Olivera Ivanovića, Miroslav Ivanović za NIN ukazuje da se “ulazi u onu fazu kada se može >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << razmišljati da se bukvalno vremenom opstruiše tok nekog budućeg postupka”.

Istraga koja se vodi pred našim organima, pred specijalnim tužilaštvom u Beogradu je proglašena državnom tajnom, naglasio je on i predočio da je nedavno dobio informaciju koja ga je zgrozila – da je Oliver ubijen sa šest hitaca u leđa, oružjem kalibra 5,56 milimetara.

Šta to znači? Oliver je ubijen iz oružja kalibra devet milimetara. Kalibar 5,56 bi trebalo da upućuje na izvršioca tog dela, pritom se misli na oružje NATO, koje je prisutno dole na Kosovu, rekao je Ivanović i napomenuo da je predsednik Srbije na konferenciji za novinare izneo tu informaciju.

Ivanović je ukazao da je Vučić zaboravio da je mnogo osoba bilo u bolnici, među kojima i on, kada je rađena obdukcija i saopšteno da je Oliver ubijen oružjem kalibra devet milimetara.

Ta informacija koja je plasirana trebalo je da usmeri pažnju ka oružju NATO, a to se može doživeti kao opstrukcija istrage, konstatovao je Ivanović.

On dodaje da nema više činjenica od onih koje su bile od prvog trenutka vezano za ubistvo njegovog brata, a navodi da bi trebalo da postoji ozbiljna zainteresovanost srpske, kosovske i međunarodne strane koje to ubistvo naručio.

Važnije je ko je ubistvo naručio, jer nažalost na ovim prostorima za izvršenje takvog krivičnog dela možete lako nekog da angažujete. Sve tri strane ćute o tome. Posebno je interesantno da se međunarodna zajednica ne oglašava i da se nikada nisu izjašnjavali o svom primatu za istragu, da nisu izlazili sa svojim stavovima, da nisu koordinirali istrage kosovske i beogradske strane, rekao je Ivanović.

Moj brat je ubijen u centru grada, u sred bela dana, uz prisustvo mnogo ljudi, podsetio je on i konstatovao da se “nije htelo” da se dođe do ozbiljnijih dokaza koji bi daljim tokom istrage vodili do izvršioca i naručioca.

Iza toga ne leži zainteresovanost državnog vrha da brani nevinost, već da brani tog čoveka.

Zašto se o ličnosti Radoičića stvara misterija kao o nekom braniocu srpstva, upitao je Ivanović.

To možete pričati nekome ko je daleko od Kosova i nekome ko ponašanje tog čoveka ne gleda svakodnevno. To ne možete pričati ljudima sa severa, oni odlično znaju ko je u pitanju i šta je u pitanju, rekao je Ivanović za NIN.

Postavljam pitanje zašto se to radi, zašto tog čoveka brane? Zašto je državna tajna zapisnik o poligrafskom ispitivanju, upitao je Miroslav Ivanović.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.