Izvor: Radio 021, 25.Apr.2020, 14:03

Vučević: Najveći izazov javni prevoz, vrtići od 11. ili 18. maja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se mere u Novom Sadu relaksiraju, ali da će javni prevoz biti najveći izazov pa je u planu samo elektronska naplata kao i obeležena mesta za sedenje i stajanje.

"Još ne znamo kada će tačno krenuti prevoz. Svi putnici će svakako morati nositi maske i rukavice, spremni smo i čekamo", rekao je Vučević gostujući u emisiji "Grad i mi" Radio-televizije Vojvodine.

Nastavak rada frizerskih salona predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da samo jedna ili dve osobe sede unutra istovremeno, dok je za teretane najverovatnija opcija da se ide na deset kvadratnih metara za jednu osobu, u najavljenim terminima, uz zaštitnu opremu i neprestanu dezinfekciju. O tome će vlasnici dobiti uputstva u toku vikenda.

"Vrtići će početi uskoro da rade, jer smo dobili naredbu da obdaništa uskoro budu spremna za rad. Videćemo da li će to biti za svu decu ili će u početku biti primljena deca čije se roditelji prvi vraćaju na posao. Pretpostavljam da će vrtići delimično biti otvoreni 11. ili 18. maja", rekao je Vučević.

Kada je reč o otvaranju parkova, Štranda i ostalih javnih površina, on je poručio da sve zavisi od toga kako će biti definisan novi maksimalni broj okupljanja ljudi.

"Verovatno će opet biti limitiran broj, da li 20 ili 30 ljudi. Još ne znamo kada će uslediti otvaranje Štranda i parkova", zaključio je gradonačelnik.

Autor: Novosti, RTV

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.