VIDEO: Uragan Florens odneo najmanje 11 života u SAD, prete poplave

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Uragan Florens odneo najmanje 11 života u SAD, prete poplave

Uragan Florens koji je pogodio američke savezne države Severnu i Južnu Karolinu i Virdžiniju, i odneo najmanje 11 života, oslabio je na nivo tropske oluje i očekuje se dalje slabljenje, ali ostaje opasnost od bujica i poplava zbog narastanja nivoa reka.

AP navodi da bi narednih dana mogle da uslede najveće poplave u istoriji Severne Karoline. U gradovima Nju Bern i Džeksonvil iz poplavnih voda već je spaseno više od 500 ljudi.

Američki Nacionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << centar za uragane objavio je da obilna kiša i dalje pada u toj saveznoj državi i da se očekuju "katastrofalne" posledice, a da je u njenom zapadnom delu povećan rizik od klizišta.

AP navodi da je jutros u pogođenim područjima sve tri savezne države bez struje bilo više od 700.000 ljudi, u skloništima je više od 20.000 osoba u Severnoj Karolini, u Južnoj Karolini 6.400 ljudi, a u Virdžiniji 400 osoba.

Zbog nevremena je otkazano više od 2.400 letova, a potencijalna ekonomska šteta procenjena je u rasponu od deset do 60 milijardi dolara.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uragan Florens odneo 15 života: Putevi neprohodni, Severnoj Karolini najgore tek sledi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2018, 07:06

Opasnost od bujica i poplava zbog narastanja nivoa reka..Uragan "Florens" koji je pogodio američke savezne države Severnu i Južnu Karolinu i Virdžiniju do sada je odneo 15 života...Pročitajte i:..Najnovija žrtva je vozač kamiona koji je poginuo na putu u Južnoj Karolini, prenela je agencija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.