VIDEO: Uragan Florens odneo najmanje 11 života u SAD, prete poplave

Uragan Florens koji je pogodio američke savezne države Severnu i Južnu Karolinu i Virdžiniju, i odneo najmanje 11 života, oslabio je na nivo tropske oluje i očekuje se dalje slabljenje, ali ostaje opasnost od bujica i poplava zbog narastanja nivoa reka.
AP navodi da bi narednih dana mogle da uslede najveće poplave u istoriji Severne Karoline. U gradovima Nju Bern i Džeksonvil iz poplavnih voda već je spaseno više od 500 ljudi.
 
Američki Nacionalni centar za uragane objavio je da obilna kiša i dalje pada u toj saveznoj državi i da se očekuju "katastrofalne" posledice, a da je u njenom zapadnom delu povećan rizik od klizišta.
 
AP navodi da je jutros u pogođenim područjima sve tri savezne države bez struje bilo više od 700.000 ljudi, u skloništima je više od 20.000 osoba u Severnoj Karolini, u Južnoj Karolini 6.400 ljudi, a u Virdžiniji 400 osoba.
 
Zbog nevremena je otkazano više od 2.400 letova, a potencijalna ekonomska šteta procenjena je u rasponu od deset do 60 milijardi dolara.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet