Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020, 17:17

Urednica KoSSeva privedena tokom policijskog časa

Tatjana Lazarević, urednica portala KoSSev iz Severne Mitrovice, privedena je danas posle 14 časova u policijsku stanicu u Severnoj Mitrovici, pošto ju je patrola KPS za region sever zaustavila na ulici tokom zabrane kretanja, potvrdili su u Kosovskoj policiji za Kosovo Onlajn.

Policija je Tatjanu Lazarević zaustavila dok se šetala preko Malog Zvečana.

Juče uvedena stroža zabrana kretanja na snazi je od podneva do šest sati ujutru, dok je vikendom u Severnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mitrovici i Zvečanu potpuna zabrana kretanja.

UNS: Policija odmah da pusti na slobodu urednicu Kosseva 

Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak na Kosovu traže da kosovska policija odmah pusti na slobodu Tatjanu Lazarević.

UNS i UNS na Kosovu ukazuju da su vlasti u Prištini dozvolile kretanje novinara tokom policijskog časa.

UNS i UNS na Kosovu smatraju da je sloboda medija samim činom privođenja urednice Kossev-a narušena, a da bi svako njeno dalje zadržavanje bilo ozbiljno ugrožavanje medijskih sloboda.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Urednica Kosseva privedena uprkos legitimaciji, puštena nakon jednog časa

Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020

Urednicu portala "Kossev" Tanju Lazarević privela je interventna jedinica kosovske policije, da bi je nakon jednosatnog zadržavanja pustila na slobodu...Ona je, kako saznaje N1, policajcima pokazala novinarsku legitimaciju, ali je i pored toga privedena na izlazu iz Mitrovice ka Zvečanu...Lazarević...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.