Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020, 18:24

Urednica Kosseva privedena uprkos legitimaciji, puštena nakon jednog časa

Urednicu portala "Kossev" Tanju Lazarević privela je interventna jedinica kosovske policije, da bi je nakon jednosatnog zadržavanja pustila na slobodu.

Ona je, kako saznaje N1, policajcima pokazala novinarsku legitimaciju, ali je i pored toga privedena na izlazu iz Mitrovice ka Zvečanu.

Lazarević je nakon zadržavanja u stanici policije puštena na slobodu.

Kaže da ima jake sumnje da je privođenje bilo namešteno i da ima indikacije zašto je to namešteno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Sumnjam da sam ciljano privedena", rekla je za N1 i dodala da je imala dve novinarske legitimacije.

Prema njenim rečima, bila je na radnom zadatku, a tokom čitave protekle nedelje je radila tekstove o atmosferi tokom karantina.

Juče uvedena stroža zabrana kretanja na snazi je od podneva do šest sati ujutru, dok je vikendom u Severnoj Mitrovici i Zvečanu potpuna zabrana kretanja.

Ranije je Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak na Kosovu tražilo da kosovska policija odmah pusti na slobodu Tatjanu Lazarević. UNS i UNS na Kosovu smatraju da je sloboda medija samim činom privođenja urednice Kossev-a narušena.

Autor: N1, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

N1: Tanja Lazarević puštena na slobodu

Izvor: Beta, 11.Apr.2020

Urednica portala "Kossev" Tanja Lazarević puštena je na slobodu nakon što je privela interventna jedinica kosovske policije, prenosi N1.Ona je policajcima pokazala novinarsku legitimaciju, ali je i pored toga privedena na izlazu iz Mitrovice ka Zvečanu zbog kršenja zabrane kretanja.Tanja Lazarević...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.