Izvor: Radio 021, 26.Jan.2021, 10:07

Tiktok blokiran delu korisnika u Italiji zbog smrti devojčice

Desetogodišnjakinja iz Palerma umrla je od gušenja nakon što je učestvovala u Tiktok izazovu koji se naziva "blackout", zbog čega je pokrenuta istraga i delu italijanskih korisnika blokiran pristup ovoj aplikaciji.

Devojčica je umrla tako što je stavila pojas oko vrata i zadržavala dah dok je snimala video za pomenutu aplikaciju.

"TikTok i Jutjub su bili njen svet, tako je provodila vreme", rekao je otac devojčice za "Corriere della Sera".

Pokrenuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je istraga čiji je cilj da utvrdi da li je reč o mogućem podsticaju na samoubistvo, kao i da li je iko pozvao devojčicu da učestvuju u pomenutom izazovu, piše Guardian.

Pristup Tiktoku do 15. februara blokiran je za sve korisnike u Italiji koji ne mogu da dokažu da li su dovoljno odrasli za korišćenje te aplikacije.

Iz Tiktoka kažu da nisu pronašli sadržaj koji je mogao podstaći devojčicu da učestvuje u izazovu, te da će pomoći vlastima u istrazi incidenta.

"Sigurnost zajednice na Tiktoku je naš prioritet. Zbog ovoga ne dopuštamo sadržaj koji podstiče, promoviše ili veliča ponašanje koje bi moglo biti opasno", rekao je predstavnik ove kompanije.

Ova popularna društvena mreža koristi se za deljenje video zapisa, a mnogi roditelji su deci zabranili njeno korišćenje u septembru prošle godine, kada je Tiktokom počeo da kruži snimak samoubistva tridesettrogodišnjeg Amerikanca.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.