Izvor: Radio 021, 24.Feb.2021, 23:01

Tepić o "pljački godine" od 60 miliona evra Telekomu, Vučić obećava ostavku i hapšenje Malog ako se dokaže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prvi tražiti ostavku ministra finansija Siniše Malog, ukoliko se ustanovi da je bilo ičeg protivzakonitog u odluci da se javna nabavka od 60 miliona evra dodeli firmi biznismena Igora Žeželja i Telekomu Srbija.

Prethodno je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić javno pokazala ugovor po kome se posao izrade informacionog sistema za obračun plata u celom javnom sektoru, a koji je do sada radilo samo Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << finansija, za više od sedam milijardi dinara daje Vajrles mediji (Wireless media) Igora Žeželja, Telekomu Srbija i njihovim partnerima.

Pljačka godine, tvrdi Marinika Tepić, odvija se upravo u Ministarstvu finansija. Reč je, kako kaže potpredsednica Stranke slobode i pravde, o najnovijoj kombinaciji Srpske napredne stranke.

"Sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra novca građana ovim ugovorom ide u džep privatniku Igoru Žeželju uz Telekom koji je u međuvremenu očerupan. Ovo je odluka koju je 11. februara potpisao Siniša Mali. Iz nje jasno vidite da je predmet ugovora izrada informacionog sistema za obračun plata. Tvrdim da je ovaj posao fantomski i postavljam pitanje kome ovo treba? Zar mi nismo obračunavali plate pre Vučića i Lučića i pre Žeželja“, upitala je Tepić.

Ministar Siniša Mali odgovorio je Mariniki Tepić upravo preko medija čiji je vlasnik ugovorna strana u navedenom poslu - Igor Žeželj.

"Pored gotovo svakodnevnih laži koje ona iznosi javnosti, bez imalo sramote, sada počinje da kritikuje projekte koji za cilj imaju uvođenje reda i kontrole u javni sektor", odgovorio je Mali.

Na to se ponovo oglasila potpredsednica SSP, sa konstatacijom da ministar nije negirao njene navode.

"Ministar plagijator Mali nije svestan da je upravo potvrdio sve što sam otkrila. Da bi skrenuo temu i vređao me, upleo se i potvrdio da je sedam milijardi novca građana dao vlasniku Kurira i Telekomu koji su Vučić i Lučić već očerupali", napisala je Tepić na Tviteru.

Ministar plagijator Mali nije svestan da je upravo potvrdio sve što sam otkrila!

Da bi skrenuo temu i vređao me,

upleo se i potvrdio da je 7 milijardi novca građana dao vlasniku Kurira i Telekomu koji su Vučić i Lučić već očerupali!

Fantom iz Savamale za fantomske kombinacije! pic.twitter.com/t6nZyH1CyG

— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) February 24, 2021
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.