Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakog dana po jedan novi film na Jutjub kanalu Filmskog centra Srbije

Filmski centar Srbije, na svom novopokrenutom Jutjub kanalu posvećenom domaćoj kinematografiji, tokom prethodnih dana objavio je sedam filmova za besplatno gledanje, a planira da tako nastavi i narednih dana.

"Pre 12 dana pokrenuli smo Jutjub kanal sa idejom da predstavimo različite formate, poput kratkometražnog, dokumentarnog i animiranog filma. U ovom trenutku pred gledaocima je više od 20 ostvarenja, a za ovako kratko vreme kanal je počelo da prati više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od 6.500 ljudi. Ideja je da uskoro počnemo i sa postavljanjem po jednog kratkog filma nedeljno naših proslavljenih autora", izjavio je direktor Filmskog centra Srbije Gordan Matić.

Kako je navedeno, gledaoci za sada mogu da pogledaju dokumentarnu priču o Lavu Geršmanu "Lav s onoga svijeta" Marka Cvejića, o psu Lajki "Kosmonaut lutalica" i animaciju "Kako je nastao Ljiljan" Marije Milanović Lazarevski.

Na programu je i kratki igrani film "Izlaz u slučaju opasnosti" Vladimira Tagića, animirani "Smrt majke Jugovića" Mihaila Dragaša, muzički "Viljuška puna ljubavi" Milice Jovčić i Aleksandre Milenković i kratki film "Gagarin i Ja" Mihajla Jeftića.

Filmove možete pogledati OVDE.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.