Suđenje Miškovićima za utaju poreza kreće 30. oktobra

Izvor: Radio 021, 06.Okt.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Miškovićima za utaju poreza kreće 30. oktobra

Specijalni sud u Beogradu odlučio je da se suđenje Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za poresku utaju, ponovo spoji u jedinstveni postupak i zakazao im početak ponovljenog suđenja za 30. oktobar.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinio prvostepenu presudu kojom su Miškovići i Đurašković bili osuđeni za utaju poreza i naložio da im se suđenje ponovi za to delo, a Đuraškoviću i njegovim saradnicima i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zloupotrebe sa kruševačkim FAM-om.

Sva trojica su zbog nedostatka dokaza istom odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, zbog čega su bili prvobitno uhapšeni u decembru 2012.

Portparolka suda Bojana Stanković rekla je da je krivično vanpretresno veće 3. oktobra usvojilo predlog tužioca za organizovani kriminal i donelo rešenje kojim je spojilo krivični postupak protiv Miškovića, Đuraškovića i drugih. U ovom slučaju prvobitno je vođen jedinstveni postupak, a u toku suđenja postupak je razdvojen prema Miroslavu Miškoviću zbog zdravstvenih problema.

Glavni pretres zakazan je za 30. i 31. oktobar.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.