Izvor: Radio 021, 12.Feb.2021, 14:04

Stevanović: Očekuje se dodatni porast broja zaraženih posle praznika

Broj obolelih od virusa korona raste, a samim tim i potreba za hospitalizacijom, izjavio je danas direktor Klinike za infektivne bolesti KCS Goran Stevanović i najavio da će tokom praznika biti duplirane smene u kovid ambulantama jer se očekuje povećanje broja pregleda.

On je, nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, izrazio zabrinutost zbog porasta broja novozaraženih, nakon trenda opadanja broja.

Podsećajući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su iz kovid sistema izašli KBC Zvezdara i KBC Bežanijska kosa, Stevanović je kazao da nažalost nema mogućnosti da još neka bolnica pređe u nekovid, odnosno redovan režim rada. Ukazao je i na to da su sada kod pacijenata teže kliničke slike sa neizvesnijim ishodom lečenja.

"Primećeno je da jedan broj inficiranih ima veze sa zimovanjima, kao i da disciplina popušta", kazao je dr Stevanović.

Apelovao je na sve koji planiraju da provedu predstojeće praznike, odnosno četiri dana na nekoj planini i odmoru, da se pridržavaju mera.

Kaže da je sada prelomni trenutak da se situacija stabilizuje ili da bude još teža, pa apeluje na sve da se pridržavaju mera i daju vakcinaciji vremena da počne da reaguje i zaštiti stanovništvo kako bismo se svi vratili normalnom životu.

"Znamo da je građanima dosta restriktivnih mera, sve ovo traje godinu dana, ali tako je i ljudima koji rade u kovid sistemu i koji se i preko svojih mogućnosti trude da pomognu svima", naveo je dr Stevanović.

Ukazuje na to da prva primljena doza vakcine ne garantuje zaštitu i da je za to potrebna i druga doza.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.