Izvor: Radio 021, 20.Maj.2020, 11:21

Radnik farme na kojoj se gaje kune zbog krzna zaražen virusom korona preko životinja

Radnik jedne farme u Holandiji na kojoj se uzgajaju kune rade izvoza krzna zaražen je virusom korona preko životinja o kojima se stara, saopštila je ministarka zdravlja Holandije u pismu upućenom parlamentu.

Pojava zaraze virusom korona među kunama na farmama u Holandiji zabeležena je još u aprilu, kada su zaposleni primetili da neke životinje imaju poteškoća sa disanjem, što je pokrenulo dodatnu istragu.

U pismu upućenom parlamentu Karola >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Skauten priznala je da je shvatanje koje su ona i njeni saradnici do sada zastupali, da ljudi mogu da zaraze životinje, ali ne i obrnuto, pogrešno.

Ministarka je, međutim, istakla da holandski Institut za javno zdravlje procenjuje da je mogućnost prenošenja zaraze izvan objekata u koje su životinje smeštene minimalna, prenosi Rojters.

Skauten nije otkrila detalje o zdravstvenom stanju zaraženog radnika.

Pod pritiskom aktivista za prava životinja Holandija je zabranila otvaranje novih farmi kuna 2013. godine, dok bi postojeće trebalo da budu zatvorene do 2024.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Farma,   Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kune prenele koronu na radnika jedne farme u Holandiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020

Radnik jedne farme u Holandiji na kojoj se uzgajaju kune rade izvoza krzna zaražen je korona virusom preko životinja o kojima se stara, saopštila je ministarka zdravlja Holandije u pismu upućenom parlamentu...Pojava zaraze korona virusom među kunama na farmama u Holandiji zabeležena je još u aprilu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.