Izvor: Radio 021, 15.Jul.2020, 13:31

Poništena odluka da Apple mora Irskoj da plati 13 milijardi evra za porez

Evropske sudije poništile su odluku Evropske komisije koja je u leto 2016. godine zatražila od američke kompanije Apple da Irskoj isplati 13 milijardi evra zaostalog poreza.

Sudije su ocenile da Komisija nije dokazala da je Apple prekršio pravila tržišne konkurencije.

Kompanija je pozdravila tu odluku, kao i Irska koja je navela da Apple "nikada nije imao specijalan tretman".

Evropska komisija je 2016. naložila toj kompaniji da Irskoj isplati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 13 milijardi evra neplaćenog poreza, nakon što je ustanovljeno da je Apple plaćao jedan odsto na profit u Evropi, dok je poreska stopa u Irskoj 12,5 odsto.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Apple ipak ne mora da uplati 13 milijardi evra Irskoj

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Jul.2020, 10:38

Kako je navedeno u obrazloženju presude, Komisija nije uspela da dokaže da je Irska povoljnijim poreskim odredbama pogodovala Apple-u...Podsetimo, Komisija je 2016 donela odredbu prema kojoj američka kompanija mora da uplati u irski budžet 13 milijardi evra. Procenili su da je upravo toliko Apple...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.