Izvor: Radio 021, 20.Nov.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje izložbe Šok juniorki sutra u knjižari Bulevar Books

Izložba Šok Junior biće otvorena u sredu, 20. novembra u knjižari Bulevar Books.

Grupu Juniora čine četiri mlade autorke iz Novog Sada: Lidija Krnjajić, Sofija Kamasi, Zita Arđelan i Adrien Ujhazi. 

Trenutno su na četvrtoj godini osnovnih i master studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. One su proteklih nekoliko godina ispratile više izložbi, projekata i događaja u Art Klinici i Šok zadruzi. Predvodeći višegodišnje prisustvo i aktivnu saradnju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ove autorke organizuju prvi zajednički projekat koji bi mogao da otvori novu perspektivu za mlade autore okupljene oko Šok zadruge.

Autorke ove akcije, nalazeći lične vizure i alate, različitom upotrebom likovnih medija izražavaju razumevanja i viđenja vlastitog prirodnog okruženja. Prateći materijal izložbe biće brošura-katalog koji će se potom uvrstiti u knjižicu izlagača.

Cilj ove umetničke akcije je da se kroz kreativno stvaralaštvo i različite umetničke vizure promoviše i prikaže naša priroda kao i okruženje.

Događaj počinje u 19 časova.

Šok Junior je nova je programska linija Šok zadruge, aktuelnog modela delovanja Multimedijalnog centra Led art koji je započet 2012. nakon eutanazije Art klinike. Kao fizičko mesto, Šok zadruga pokušava da izmeni postojeću paradigmu umetničkog delovanja pre svega na lokalnom nivou grada Novi Sad iskušavajući nove oblike zajedništva i saradnje kroz jednu vrstu in-vivo eksperimenta.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Izložba Muzeja savremene umetnosti Republike Srpske u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2019

Izložba "Punktumi: Zbirka inostrane umetnosti Muzeja savremene umetnosti Republike Srpske", projekat Muzeja savremene umetnosti Republike Srpske, gostovaće od 22. novembra u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu...Izložba je osmišljena i prvi put predstavljena javnosti u Muzeju savremene umetnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.