Izvor: Radio 021, 16.Avg.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen zbog cepanja plakata Aleksandra Vučića

Aktivista i jedan od osnivača Lokalnog fronta iz Kraljeva Branislav Seničić osuđen je na novčanu kaznu od 10.000 dinara zato što je pre dve godine pocepao i crtao po plakatima Aleksandra Vučića.

Ustavni sud je odbio njegovu ustavnu žalbu na odluku Prekršajnog apelacionog suda u Kragujevcu kojom je osuđen "zbog narušavanja javnog reda i mira".

List Danas piše da je sudija Ustavnog suda rekao Seničiću da je "dobro prošao" i da je mogao biti osuđen na zatvorsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kaznu. Osuđeni aktivista Lokalnog fronta rekao je za taj list da se miri sa odlukom i da će se obratiti Međunarodnom sudu u Strazburu, ne zbog visine kazne, već zbog apsurdnosti same presude.

Tri odbornika Lokalnog fronta privedeni su 20. marta 2017. jer su cepali i prelepljivali plakate tadašnjeg predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.