Osuđen zbog cepanja plakata Aleksandra Vučića

Aktivista i jedan od osnivača Lokalnog fronta iz Kraljeva Branislav Seničić osuđen je na novčanu kaznu od 10.000 dinara zato što je pre dve godine pocepao i crtao po plakatima Aleksandra Vučića.
Osuđen zbog cepanja plakata Aleksandra Vučića
Foto: 021.rs
Ustavni sud je odbio njegovu ustavnu žalbu na odluku Prekršajnog apelacionog suda u Kragujevcu kojom je osuđen "zbog narušavanja javnog reda i mira". 
 
List Danas piše da je sudija Ustavnog suda rekao Seničiću da je "dobro prošao" i da je mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu. Osuđeni aktivista Lokalnog fronta rekao je za taj list da se miri sa odlukom i da će se obratiti Međunarodnom sudu u Strazburu, ne zbog visine kazne, već zbog apsurdnosti same presude. 
 
Tri odbornika Lokalnog fronta privedeni su 20. marta 2017. jer su cepali i prelepljivali plakate tadašnjeg predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.
  • Vlada

    19.08.2019 15:21
    Cepaj đubre za naprednjačke morone, posle još i dobiješ odštetu od Strazbura zbog sudija - poltronskih idiota. Win-win situacija.
  • Novi

    18.08.2019 15:42
    @Milena
    Pogresio si on nije samo predsednik vec i premijer, lekar, inzenjer,.... 300000 u 1
  • Ana

    17.08.2019 22:51
    Zakon
    Zakon o javnom oglasavanju je jasan, tako da ko ne zna sta je zabranjeno i sta je kaznjivo bolje neka samo seta ulicom, a ne da cepa, svrlja, odlepljuje ono sto ne sme

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija