Izvor: Radio 021, 28.Okt.2020, 10:19

Odalović: Prvi akt Vlade će biti izmena zakona o prekršajima da bi se kažnjavali oni koji krše mere

Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović izjavio je danas da očekuje da će prvi akt koji će nova Vlada Srbije, čije je konstituisanje najavljeno za danas, biti Predlog izmena zakona o prekršajima, koji bi predvideo odgovarajuće kazne za one koji ne poštuju mere za suzbijanje epidemije virusa korona.

Odalović je za RTS izjavio da aktuelni Zakon o prekršajima nije mogao da predvidi ovo što se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dešava u Srbiji i svetu povodom pandemije i da "moramo da se prilagodimo novim problemima".

"Morate imati pravni okvir da bi organi koji postupaju imali ovlašćenja da po tome postupaju", rekao je Odalović i dodao da na osnovu postojećeg Zakona o prekršajima ne mogu da se izriču kazne zbog nepoštovanja mera protiv širenja epidemije.

Podsetimo da je nedavno najavljeno da će izmenom zakona o prekršajima biti omogućeno da oni koji ne nose maske i ne pridržavaju se drugih mera moći da budu kažnjeni na licu mesta. Mandatnu kaznu od 5.000 dinara za nenošenje maske moći će da izriču i redovni policajci. Građani koji budu sankcionisani jer ne nose masku kaznu od 5.000 dinara moći će da plate 2.500, ako to urade u roku od osam dana. Opširnije o planiranim kaznama OVDE.

Autor: RTS, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.