Odalović otkrio prvi akt koji će Vlada poslati pred poslanike: Dva zakona dolaze na izmenu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 13:47

Odalović otkrio prvi akt koji će Vlada poslati pred poslanike: Dva zakona dolaze na izmenu!

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović očekuje da će prvi akt koji će vlada poslati u parlament biti izmene Zakona o prekršajima i Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da bi to moglo da se desi već sledeće nedelje.

Odalović očekuje da će parlament danas u ranim večernjim satima završiti raspravu o izboru vlade i da će premijerka i članovi kabineta položiti zakletvu, čime će i zvanično početi da im teče mandat.

Mandatarka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za sastav nove vlade Ana Brnabić danas je izložila ekspoze i predstaila članove kabineta, a na dnevnom redu vanredne sednice parlamenta je izbor vlade i polaganje zakletve.

Odalović očekuje da će prvi akt koji će Vlada poslati u Skupštinu Srbije biti izmene Zakona o prekršajima i Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da bi to moglo da se desi već sledeće nedelje.

- Očekujem to vrlo brzo zbog epidemiološke situacije - rekao je Odalović.

Dodao je da je u parlamentu već formirano 20 novih radnih tela, parlamentarne delegacije, kao i Republička izborna komisija, te da će danas biti održana i druga sednica kolegijuma parlamenta.

Odalović, koji je i funkcioner SPS, rekao je da se Predsedništvo te stranke jednoglasno odlučilo za doneta kadrovska rešenja i istakao da veruje da će Slavica Ðukić Dejanović biti deo tima, ali nije precizirao da li će ona biti u Skupštini Srbije.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVE MERE I U SEVERNOJ MAKEDONIJI Maske i u zatvorenom i na otvorenom prostoruk, ali i zabrana okupljanja

Izvor: Blic, 29.Okt.2020, 00:47

Parlament Severne Makedonije usvojio je večeras izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji se odnose na mere nošenja zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru, zabranu okupljanja i obavezan odlazak u samoizolaciju pozitivnih na korona virus.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.