Novosadski studenti treći na svetskom takmičenju u simulaciji suđenja

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2018, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski studenti treći na svetskom takmičenju u simulaciji suđenja

Studenti Univerziteta u Novom Sadu osvojili su treće mesto na takmičenju u simulaciji arbitražnog rešavanja investicionih sporova koje je održano od 12. do 16. marta u Frankfurtu.

Univerzitet je prvi put učestvovao na ovom, najstarijem takmičenju u oblasti investicione arbitraže i jednom od pet najprestižnijih takmičenja u oblasti simulacije suđenja na svetu, navodi Univerzitet.

Novosadski studenti su ušli u polufinale u konkurenciji 47 timova iz više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 30 zemalja iz celog sveta. Tim Univerziteta u Novom Sadu su činili studenti Igor Bauranov, Milena Rašković, Jovana Rubežić i Bojana Spajić.

Pripreme studenata u oblasti međunarodnog investicionog prava i međunarodne arbitraže vodili su nastavnici Katedre za međunarodno pravo, Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu: prof. dr Maja Stanivuković, prof. dr Sanja Đajić, doc. dr Petar Đundić i saradnik u nastavi Bojana Ristić, a advokatskim veštinama ih je obučavao advokat Boško Kaćanski, dodaje se u saopštenju.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.