Novo rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine ušlo u prostorije komore

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine ušlo u prostorije komore

Novo rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine (AKV) ušlo je danas u kancelarije koje su juče bile zaključane za advokate.

"S obzirom na to da staro rukovodstvo nije predalo ključeve, novo rukovodstvo je bilo prinuđeno da zameni brave. Prethodno smo o svemu tome obavestili policiju", saopštila je nova uprava AKV. Dodaje se da je tako učinjen prvi korak ka normalizaciji rada AKV.

Navodi se i da je u prostorijama Komore zatečeno privatno obezbeđenje, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je angažovao bivši predsednik AKV-a Srđan Sikimić. Kako se dodaje, novo rukovodstvo otkazalo je angažovanje privatnog obezbeđenja, koje je nakon toga napustilo Komoru.

Delegati Skupštine AKV izabrali su sinoć novosadskog advokata Vladimira Beljanskog za novog predsednika Komore, nakon što su prethodno razrešili dotadašnjeg predsednika Srđana Sikimića. Skupština je potvrdili mandate novim članovima Upravnog odbora AKV.

Skupština je održana u prostorijama Medija centra Vojvodine, jer su prostorije AKV-a bile zaključane, pošto je Sikimić osporavao legitimnost njenog održavanja. Beljanski je nakon izbora rekao da će učiniti sve da komora što pre izađe iz krize.

"Mora se obezbediti bolji demokratični sistem unutar AKV, a radiću i na smanjenju ovlašćenja predsednika Komore, kako bi se smanjila podložnost uticaju jednog čoveka. Ovo možda nije kraj, ali jeste poslednji korak pred kraj kojim Komora izlazi na bolji put", poručio je Beljanski.

Zbog nemogućnosti primopredaje dužnosti stare i nove uprave, doneta je odluka da će biti promenjen pečat AKV-a, a da će se do tada koristiti pečat AKV koji nosi obeležje "1".

Autor: Beta, 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.