Novo rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine ušlo u prostorije komore

Novo rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine (AKV) ušlo je danas u kancelarije koje su juče bile zaključane za advokate.
Novo rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine ušlo u prostorije komore
Foto: 021.rs
"S obzirom na to da staro rukovodstvo nije predalo ključeve, novo rukovodstvo je bilo prinuđeno da zameni brave. Prethodno smo o svemu tome obavestili policiju", saopštila je nova uprava AKV. Dodaje se da je tako učinjen prvi korak ka normalizaciji rada AKV.
 
Navodi se i da je u prostorijama Komore zatečeno privatno obezbeđenje, koje je angažovao bivši predsednik AKV-a Srđan Sikimić. Kako se dodaje, novo rukovodstvo otkazalo je angažovanje privatnog obezbeđenja, koje je nakon toga napustilo Komoru.
 
Delegati Skupštine AKV izabrali su sinoć novosadskog advokata Vladimira Beljanskog za novog predsednika Komore, nakon što su prethodno razrešili dotadašnjeg predsednika Srđana Sikimića. Skupština je potvrdili mandate novim članovima Upravnog odbora AKV.
 
Skupština je održana u prostorijama Medija centra Vojvodine, jer su prostorije AKV-a bile zaključane, pošto je Sikimić osporavao legitimnost njenog održavanja. Beljanski je nakon izbora rekao da će učiniti sve da komora što pre izađe iz krize.
 
"Mora se obezbediti bolji demokratični sistem unutar AKV, a radiću i na smanjenju ovlašćenja predsednika Komore, kako bi se smanjila podložnost uticaju jednog čoveka. Ovo možda nije kraj, ali jeste poslednji korak pred kraj kojim Komora izlazi na bolji put", poručio je Beljanski.
 
Zbog nemogućnosti primopredaje dužnosti stare i nove uprave, doneta je odluka da će biti promenjen pečat AKV-a, a da će se do tada koristiti pečat AKV koji nosi obeležje "1".
  • Gazda

    03.07.2017 21:10
    Preds. nadzornog odbora?!
    Pazi sad. Novopostavljenom predsedniku nadzornog odbora u AKV moja kafana je zabranila ulazak.Sta li ce on da nadzire? Ovo je neka sala?
  • Milica

    02.07.2017 19:26
    Nostrifikacija
    Kako se cutalo o drugostepenom resenju o ponistaju doktorata Velikom doktoru Beljanskom, sada ce se precutati i "gurnuti pod
    tepih" NEZAKONIT UPIS u Imenik AKB predsednika Srdjana Dobrosavljeva
    Sa takvim advokatima ceka buducnost advokaturu!
    O broju advokata tek predstoji ono cega se svesni plase...
  • Zašto?

    02.07.2017 16:19
    Zašto svako ko ima položene potrebne ispite,plati upisninu i položi zakletvu ima ustavno pravo na rad da odluči da bude advokat i upiše se u AK.?
    Zašto onda ne može svako po tom istom ustavnom pravu na rad da odluči da bude notar ili izvršitelj i upiše se u Notarsku komoru ili Komoru izvršitelja?
    Zašto samo AK ima obavezu da zapošljava svu hiperprodukciju mladih pravnika sa privatnih i državnih fakulteta?
    To nije dobro ni za samu AK -urušiće se iznutra od prevelikog broja novoupisanih koji povlači i smanjeni standard pruženih usluga, a sa druge strane ti mladi novoupisani neće ni moći opstati na tržištu .
    Zaradjuju samo profesori fakulteta i članovi ispitnih komisija na pravosudnom i advokatskom ispitu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti