Skupština AKV razrešila Sikimića sa dužnosti svog predsednika

Izvor: Blic, 30.Jun.2017, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština AKV razrešila Sikimića sa dužnosti svog predsednika

Delegati Skupštine Advokatske komore Vojvodine (AKV) većinom glasova su danas razrešili dosadašnjeg predsednika komore Srđana Sikimića i potvrdili mandate novim članovima Upravnog odbora.

Sikimić je razrešen glasovima 43 delegata, a obavezan je da pečat, ključeve i upravljanje novcem, prepusti vršiocu dužnosti.

Do izbora novog predsednika AKV njegove dužnosti preuzeće dosadašnji potpredsednik Đorđe Misirkić.

U odluci Skupštine o razrešenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sikimića stoji da je Skupština dala nalog Misirkiću da "preduzme sve potrebne mere radi ulaska u prostorije AKV i preuzimanja dužnosti ovlašćenja predsednika".

"Ukoliko je potrebno, Misirkić se ovlašćuje da, ukoliko ima potrebe, oglasi nevažećim pečat i izradi novi, promeni bravu, ključeve i nadzor u prostorijama, a Sikimiću se ukida ovlašćenje za raspolaganje novcem", piše u toj odluci.

Misirkiću je dat nalog da deponuje potpis u bankama i na svim računima Komore, da bi upravljo novcem do izbora novog predsednika.

Advokat Vladimir Beljanski je delegatima rekao da Sikimić treba da bude opozvan jer nije prihvatao odluke najviših organa AKV, pošto se oglušio na zahtev da bude nastavljena izborna sednica započeta 24. juna i "prvi put u istoriji Komore zaknljučao prostorije na dan održavanja sednice".

"To predstavlja opstrukciju rada najviših organa komore. Sikimić je zloupotrebljavao sajt AKV za lične obračune, privatizovao AKV u donošenju odluka i protivzakonito kooptirao deset delegata na protehodnoj sednici i Sud je morao da donosi privremene mere", dodao je Beljanski.

Delegati izborne skupštine AKV nisu danas mogli da uđu u prostorije Komore, te je Skupština u Medija centru Vojvodine.

Delegati su naišli na zaključana vrata prostorija AKV-a, a prema njihovim rečima, u kancelarijama je privatno obezbeđenje koje je angažovao razrešeni predsednik Srđan Sikimić.

Oni su dodali da je Sikimić danas dao slobodan dan stalno zaposlenima u AKV-u, koji zbog toga nisu došli na posao.

Sikimić je najavio da će u ponedeljak 3. jula održati konferenciju za novinare.

Kandidati za novog predsednika komore su advokati Vladimir Beljanski iz Novog Sada i Predrag Basarić iz Pančeva, a tokom današnje sednice Laslo Joža iz Subotice odustao je od svoje kandidature.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.