Novo rukovodstvo AKV preuzelo službene prostorije

Izvor: N1 televizija, 01.Jul.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo rukovodstvo AKV preuzelo službene prostorije

Novo rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine (AKV) ušlo je u kancelarije u Novom Sadu koje su od petka, 30. juna, bile zaključane za advokate.

"S obzirom na to da staro rukovodstvo nije predalo ključeve, novo rukovodstvo je bilo prinuđeno da zameni brave. Prethodno smo o svemu tome obavestili policiju", saopštila je nova uprava AKV i dodala da je time učinjen prvi korak ka normalizaciji rada u AKV-u.

Nova uprava navodi da je u prostorijama komore zatečeno privatno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << obezbeđenje, koje je angažovao bivši predsednik AKV-a Srđan Sikimić. Novo rukovodstvo otkazalo je angažovanje privatnom obezbeđenju, koje je posle toga napustilo komoru.

Delegati Skupštine AKV-a izabrali su u petak uveče advokata Vladimira Beljanskog iz Novog Sada za novog predsednika te komore, a većinom glasova su razrešili dotadašnjeg predsednika Srđana Sikimića. Skupština je potvrdili mandate novim članovima Upravnog odbora AKV.

Izborna skupština AKV-a održana je u prostorijama Medija centra Vojvodine, jer su prostorije AKV-a bile zaključane, pošto je Sikimić osporavao legitimnost održavanja te skupštine.

On je najavio da će u ponedeljak održati konferenciju za novinare u Medija centru u Beogradu, povodom aktuelnih dešavanja.

Beljanski je posle izbora na mesto predsednika AKV-a rekao da će učiniti sve da komora što pre izađe iz krize u kojoj se nalazi i dodao da svi članovi moraju zajedno raditi na tome.

Zbog nemogućnosti primopredaje dužnosti stare uprave novoj, doneta je odluka da će biti promenjen pečat AKV-a, a da će se do tada koristiti pečat AKV koji nosi obeležje "1".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novo rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine ušlo u prostorije komore

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2017

Novo rukovodstvo Advokatske komore Vojvodine (AKV) ušlo je danas u kancelarije koje su juče bile zaključane za advokate..."S obzirom na to da staro rukovodstvo nije predalo ključeve, novo rukovodstvo je bilo prinuđeno da zameni brave. Prethodno smo o svemu tome obavestili policiju", saopštila je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.