Izvor: Luftika.rs, 20.Okt.2020, 17:35

Norveška je zapretila da će uspavati švercovanu bugarsku čivavu, a onda se pojavio Van Dam

Slavni belgijski akcioni glumac Žan-Klod van Dam spasao je od sigurne smrti ženku čivave po imenu Raja, koja je iz Bugarske u Norvešku prošvercovana s lažnim pasošem, objavilo je udruženje za zaštitu životinja.
“Zove se Raja i nije mogla da bude registrovana u Norveškoj zbog lažnog pasoša. Norveška je zapretila da će je uspavati u utorak ako je Sofija ne preuzme nazad”, objasnio je član udruženja “Četiri šape”, a preneo 021.
Norveški kupac je pokrenuo onlajn >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << peticiju koja je privukla pažnju belgijskog glumca.
“Za svoj rođendan sam zamolio bugarske vlasti da promene odluku. Ne možemo dozvoliti eutanaziju čivave”, rekao je Žan-Klod van Dam u video poruci na društvenim mrežama.


In celebration of all the birthdays around the world in October, visit JCVDSHOP.COM to receive your special promotion…
Gepostet von Jean-Claude Van Damme am Sonntag, 18. Oktober 2020

Bugarska, koja se pozivala na stroga pravila Evropske unije prema kojima je zabranjen ulazak živih životinja s lažnim dokumentima, napravila je izuzetak, prihvativši povratak Raje.
“Treba čestitati bugarskim vlastima na fleksibilnosti, ali one moraju da sprovode strožu kontrolu ilegalnog uzgoja i mreže trgovine životinjama”, naveli su iz udruženja “Četiri šape”.

Istakli su da su brojne zemlje centralne i istočne Europe poput Slovačke, Mađarske i Bugarske napravile unosan posao od uzgoja rasnih pasa koje prodaju zapadnim zemljama.
U Norveškoj je cena čivave deset puta viša od one uzgojene u Bugarskoj, ali u slabo kontrolisanim uslovima, i često s falsifikovanim dokumentima.
Rajine putešestvije podsećaju na avanture krave Plenke, koja je postala slavna nakon što je u maju 2018. slučajno iz Bugarske prešla u Srbiju. Pošto je izašla iz EU pretila joj je smrt, ali je preživela zahvaljujući kampanji u kojoj je učestvovao i Pol Makartni.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.