Izvor: Radio 021, 18.Dec.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za osnovce iz Srbije na robotičkom takmičenju u Kini

Tim ogledne OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Beograda osvojio je Nagradu za najbolji nastup (Best Performance Award) na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici (WER) koje je proteklog vikenda održano u Šangaju.

Osnovci Marko Kolundžija, Igor Stamenković i Ivan Antoković, u pratnji mentora Đure Pađana, učestvovali su na takmičenju na kojem se nadmetalo više od 15.000 učenika iz 50 zemalja.

Tema takmičenja bilo je informaciono doba, a učenici su kao zadatke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << imali da isprogramiraju robota koji će svojim kretanjem rešiti probleme pohranjivanja podataka na server, reciklaže elektronskog otpada, onlajn kupovine, pokretanja navigacije i pokretanja konvergencije sistema.

Takmičari su programirali na platformi Kripton 4 i 7 prozvođača Abiliks.

Ovo je drugi put da Srbija ima predstavnike na prestižnom takmičenju u Kini, zahvaljujući programu Bitka za znanje koji sprovodi Fond B92, posredstvom kojeg su škole u Srbiji na različitim nivoima uključene u proces digitalnog opismenjavanja i učenja programiranja i kodiranja.

Tim Politehnike – škole za nove tehnologije iz Beograda prošle godine je na ovom takmičenju osvojio posebnu Nagradu za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.