Izvor: Radio 021, 18.Jan.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mia Simonović i Vukašin Ranđelović dobitnici nagrade "Predrag Peđa Tomanović"

Mia Simonović i Vukašin Ranđelović dobitnici su nagrade "Predrag Peđa Tomanović" za 2018. godinu, za uloge Ane i Miloša u predstavi "Moćni rendžeri ne plaču".

Predstava "Moćni rendžeri ne plaču" Tijane Grumić, u režiji Tijane Vasić, premijerno je prošle godine izvedena na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

U obrazloženju žirija, koji su činili direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel, pozorišna kritičarka Nataša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Gvozdenović i pozorišni reditelj Predrag Štrbac, navodi se da se dvoje mladih glumaca u prethodnoj godini istaklo u više uloga u predstavama Srpskog narodnog pozorišta, te da su svojim radom i talentom opravdali prijem u ansambl Drame SNP-a.

"Žiri smatra da je nagrada izraz poverenja i afirmacije glumačke posvećenosti, priznanje za privrženost kako SNP-u tako i pozorišnoj umetnosti uopšte", stoji u obrazloženju.

Zadužbina "Predrag Peđa Tomanović" nagradila je i Ivanu Pančić, kao najbolju studentkinju glume na srpskom jeziku, koja je završila master studije, u klasi Nikite Milivojevića.

Podsetimo, nagradu "Predrag Peđa Tomanović" dodeljuje istoimena zadužbina, koju su osnovali roditelji prerano preminulog glumca.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.