Nagrada Predrag Peđa Tomanović Mii Simonović i Vukašinu Ranđeloviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Predrag Peđa Tomanović" Mii Simonović i Vukašinu Ranđeloviću

Jedna od najvažnijih glumačkih nagrada, koja nosi ime prvaka glume Srpskog narodnog pozorišta, Predraga Peđe Tomanovića, biće dodeljena 25. januara.

Dobitnici su mladi glumci Mia Simonović i Vukašin Ranđelović, a najbolja studentkinja na masteru akademije umetnosti Ivana Pančić, takođe je nagrađena priznanjem za glumu Fondacije „Predrag Peđa Tomanović."

Glumac, direktor Novosadskog pozorišta i predsednik žirija za dodelu nagrade „Predrag Peđa Tomanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << " Valentin Vencel, rekao je da je naša dramska umetnost - umetnost trenutka, jer većina toga što se dešava na sceni upućuje na prolaznost.

Mladi glumci, Mia Simonović i Vukašin Ranđelović, dobitnici su nagrade „Predrag Peđa Tomanović" za uloge Ane i Miloša u predstavi „Moćni rendžeri ne plaču," Tijane Grumić, čija premijera je bila na Kamernoj sceni.

Ivana Pančić je takođe ostvarila niz uloga u pozorištu i na filmu, dobitnica je nagrade za najbolju studentkinju Akademije umetnosti, diplomirala je na masteru u klasi profesora Nikite Milivojevića sa ocenom 9,78.

Predrag Peđa Tomanović se na sceni Srpskog narodnog pozorišta pojavio svojom dramom „Prvi", tokom 4 godine igranja ostvario je 14 uloga, „Tri čekića a o srpu da i ne govorimo" je predstava kojom je utemeljio svoj autentičan pozorišni izraz.

Njegov doprinos filmu zabeležen je u delima, „Heroj ulice," godine 1986, a „ „Šta radiš večeras" i „Dečiji bič je snimio 1988. „A prah je sve, prah" je poslednji njegov glumački uzlet na sceni Srpskog narodnog pozorišta. 1993. godine oprostio se od publike i prijatelja.

Nagrada sa njegovim imenom mladim glumcima proglašava svake godine na dan kada je rođen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Objavljeni dobitnici glumačkih nagrada Predrag Pedja Tomanović

Izvor: Beta, 17.Jan.2019

Glumačku nagradu "Predrag Pedja Tomanović" za 2018. godinu osvojili su glumci Mia Simonović i Vukašin Randjelović, za uloge Ane i Miloša u predstavi "Moćni rendžeri ne plaču" Tijane Grumić, saopštilo je danas Srpsko narodno pozorište (SNP) u Novom Sadu.Predstavu u kojoj su dobitnici nagrada...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.