Izvor: Luftika.rs, 29.Okt.2020, 16:44

Koronavirus preti da zatvori prvu školu u Srbiji, a tri odeljenja su već prešla na online nastavu

Srednja škola “Đura Jakšić” u Rači je pred zatvaranjem zbog širenja koronavirusa među učenicima, a tri razreda su već prešla na online rad.
Prema informacijama objavljenim na Fejsbuk stranici škole, infekcija virusom kovid 19 potvrđena je kod sedam učenika. Pet zaraženih učenika iz maturantskog odeljenja gimnazije je u samoizolaciji od ponedeljka 26. oktobra, a infekcija je potvrđena i kod dva učenika različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << odeljenja trećeg razreda.
Ovo je prvi ovakav slučaj u Srbiji, a predsednik opštine kaže da su se đaci se zarazili na proslavama.
U srednjoj školi “Đura Jakšić” u Rači tri odeljenja će biti u izolaciji zbog korone, i đaci će pratiti onlajn nastavu, a ovoj školi preti i potpuno zatvaranje i prelazak na onlajn nastavu, što bi bio prvi takav slučaj u Srbiji od počtka trećeg talasa epidemije koronavirusa, piše Blic.
Kako je izjavio predsednik opštine Nenad Savković, “danas je nakon sastanka Ministarstvu poslat takav predlog”, a ukoliko se pristizanje novih obolelih učenika nastavi, biće zatvorena cela škola, koja ima ukupno 11 odeljenja.
– Reč je o đacima koji su se zarazili verovatno na proslavama punoletstva ili slavama. To su deca kojoj je teško zabraniti takva okupljanja. Postoji migućnost da cela škola bude zatvorena i da svi prate nastavu preko interneta – kaže Nenad Savković.
Korona virus: U Srbiji još šestoro preminulih – Evropa se zatvara pred novim talasom zaraze

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.