Izuzetno interesovanje privrednika za subvencionisane kredite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izuzetno interesovanje privrednika za subvencionisane kredite

BEOGRAD, NOVI SAD - Prema prvim informacijama iz poslovnih banaka, veliko je interesovanje građana i preduzeća za kredite sa subvencionisanom kamatnom stopom, za koje su banke danas počele da primaju zahteve.

U bankama je za sad više klijenata koji se interesuju za uslove pod kojima se krediti odobravaju nego onih koji podnose zahteve, a kako je rečeno, privrednici najviše traže zajmove za obrtna sredstva, dok se građani najviše interesuju za zajmove za kupovinu automobila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Član Izvršnog odbora Banke "Inteza" Dejan Tešić je izjavio da je interesovanje za kredite po povlašćenim kamatnim stopama izuzetno veliko još od početka prošle nedelje, a tokom današnjeg dana banka je već primila određen broj zahteva.

Naveo je da su građani najviše zainteresovani za kredite za kupovinu automobila iz programa "Zastave" po kamatnoj stopi od 4,5 odsto godišnje, a takođe je veliko interesovanje privrede kada je reč o kreditima za likvidnost koje banka odobrava uz kamatnu stopu od 5,5 odsto godišnje.

Banka "Inteza" je od danas krenula da prima zahteve za subvencionisane potrošačke kredite za kupovinu robe domaćih proizvođača za fizička lica, kao i sa prijemom zahteva preduzeća za likvidnost, dok ćemo zahteve privrede za investicione kredite početi da primamo za nekoliko dana, rekao je Tešić.

U "Sosijete ženeral banci Srbije" rečeno je da je interesovanje fizickih lica i korporativnih klijenata veliko još od trenutka kada su u medijima objavljene prve informacije o kreditima sa subvencijom drzave.

Za sada, klijenti se uglavnom informišu o uslovima i obavljaju prve razgovore sa ličnim bankarima, rečeno je u toj banci.

Da je interesovanje preduzeća i građana za tu vrstu kredita veliko potvrdili su i u "Prokredit banci" (ProCredit) gde su kazali da se najveći broj pitanja koja su zainteresovani klijenti dosad postavili odnosio na opšte uslove odobravanja i otplate tih kredita, samu proceduru i dokumenta koja je neophodno priložiti, proizvode za koje se odobravaju i vreme potrebno da se cela procedura završi.

U "Komercijalnoj" banci su takođe kazali da je interesovanje veliko i da se građani najviše interesuju za kredite za kupovinu automobila, a privrednici za zajmove za obrtna sredstva i investicione kredite.

Građani i privreda od danas mogu da podnose zahteve za povoljne kredite, uz subvencionisanu kamatnu stopu, kod 18 banaka i tri lizing kuće u Srbiji, u okviru paketa mera Vlade Srbije za prevazilaženje posledica ekonomske krize.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.