Izvor: Luftika.rs, 19.Avg.2020, 15:27

Izdavali lažne rezultate PCR testova i lična dokumenta: Uhapšeno 6 osoba u Srbiji

– Postoje osnovi sumnje da je organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije u periodu od januara 2020. godine do danas pronalazila lica zainteresovana za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na KOVID-19 – saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Kako je rečeno, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje organizovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << finansijskog kriminala SBPOK MUP Republike Srbije, privedeno je šest osoba i to: M. P, M. M, S. G, L. B, S. I. i M. I, “zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346. KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355. KZ.”
Dodaje se da su osumnjičeni za izradu faksifikovanih dokumenata naplaćivali naknadu u iznosu od 100 do 800 evra po dokumentu.
– U toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičena lica biti privedena radi saslušanja u Tužilaštvo za organizovani kriminal – piše u saopštenju Tužilaštva.
Izvor: N1
PCR testovi u Srbiji nabavljeni od firme koja se bavila kokama nosiljama. Posao vredan 58 miliona

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.