Beograd Koronavirus

Izdavali lažne rezultate PCR testova i lična dokumenta: Uhapšeno 6 osoba u Srbiji

– Postoje osnovi sumnje da je organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije u periodu od januara 2020. godine do danas pronalazila lica zainteresovana za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na KOVID-19 – saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako je rečeno, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala SBPOK MUP Republike Srbije, privedeno je šest osoba i to: M. P, M. M, S. G, L. B, S. I. i M. I, “zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346. KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355. KZ.”

Dodaje se da su osumnjičeni za izradu faksifikovanih dokumenata naplaćivali naknadu u iznosu od 100 do 800 evra po dokumentu.

– U toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičena lica biti privedena radi saslušanja u Tužilaštvo za organizovani kriminal – piše u saopštenju Tužilaštva.

Izvor: N1

PCR testovi u Srbiji nabavljeni od firme koja se bavila kokama nosiljama. Posao vredan 58 miliona

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

214 Shares
214 Shares
Share via
Copy link