Izvor: Radio 021, 14.Jun.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Humanitarni ponedeljak" posvećen lečenju devetogodišnje Nataše iz Futoga

Posetioci Štranda u ponedeljak će imati priliku da pomognu u lečenju devetogodišnje Nataše Sivčević iz Futoga, koja je obolela od cerebralne paralize.

Akcija "Gradskog zelenila" pod nazivom "Humanitarni ponedeljak" naredne sedmice posvećena je prevremeno rođenoj devojčici, koja je imala krvarenje trećeg stepena u mozgu.

Nataša je rođena tri meseca ranije i sada kasni u psihomotornom razvoju, a ima i velike probleme sa vidom. Svakodnevno ide na terapije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << beleži značajan napredak u razvoju i funkcionisanju. Zahvaljujući upornim roditeljima i lekarima, kao i redovnim vežbama, devojčica sada može samostalno da sedi i hoda uz pomagala ili pridržavanje.

"Nataši sledi operativni zahvat u Rusiji, čiji je cilj produženje tetiva, lakše uspravljanje i omogućavanje oslonca na celo stopalo. Takođe je potrebno uraditi lasersko skidanje dioptrije, koja sada iznosi -24", navode u Zelenilu.

Plaćanjem ulaska na Štrand u ponedeljak direktno pomažete ovoj devojčici.

Prošlog ponedeljka je "Humanitarni ponedeljak" naišao na veliki odziv Novosađana, tako da je za lečenje Vesne Paušić, obolele od cerebralne paralize, sakupljeno 82.000 dinara.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.