Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Neće biti kamate za vreme vanrednog stanja, ali ne trpimo zloupotrebe

V.d. direktora EPS Milorad Grčić kaže da su svi građani, a što je mnogo važnije, svi zaposleni u EPS svesni da ako proizvodnja struje stane, staje sve i bolnice i domovi zdravlja.

"Ništa ne može duže od nekoliko sati da radi pomoću agregata. Prvo, EPS ne sme da stane", poručio je Grčić, a prenosi Tanjug.

Grčić navodi da je EPS posebne mere posvetila proizvodnom delu i da su zaposleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u tom segmentu za nijansu zaštićeniji u smislu da se strože kontroliše njihovo kretanje nego ostalih zaposlenih. Kako je rekao, više od 9.000 zaposlenih u EPS su na radu od kuće i EPS u potpunosti funkcioniše.

Poručio je da za vreme vanrednog stanja EPS neće računati kamatu bilo kome ko je kasnio sa plaćanjem u ovom periodu vanrednog stanja, ali da neće ni dozvoliti pokušaje zloupotrebe.

Proizvodnja struje, kaže Grčić, košta, ljudi koji rade moraju da prime plate, moraju da kupe svojim porodicama namirnice i naglašava da za sada zaista sve u EPS funkcioniše.

Podsetimo da je EPS juče zamolio građane da u toku vanrednog stanja sami očitaju svoja brojila, međutim mnogi građani nemaju pristup sopstvenom mernom uređaju, pa nije poznato kako su u ovom preduzeću zamislili da ovo funkcioniše, a nije jasno ni zašto su doneli ovakvu odluku s obzirom da većina radnika pri očitavanju struje ne dolazi u kontakt sa građanima. 021.rs je EPS-u poslao pitanja u vezi sa tim kako je ovo preduzeće zamislilo da funkcioniše samoprijavljivanje i još čekamo odgovor.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.