Državljanin Srbije uhapšen u Rumuniji zbog ratnog zločina

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2018, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin Srbije uhapšen u Rumuniji zbog ratnog zločina

Državljanin Srbije Stevan B. (50), za kojim je bila raspisana međunarodna poternica zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom početkom 1990-ih godina, uhapšen je u Rumuniji.

Kako prenosi rumunska agencija Ađerpres, on je uhapšen u subotu, u luci Galac, na Dunavu, prilikom kontrole dokumenata posade broda koji je plovio pod srpskom zastavom,

Kako je saopštila rumunska granična policija, njeni pripadnici su, prilikom kontrole, otkrili da je na ime Stevana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << B. raspisana poternica Interpola i da se traži njegovo hapšenje i izručenje, pošto treba da bude ispitan o zločinima počinjenim između septembra i decembra 1991. godine.

Rumunski mediji navode, takođe, da je on rođen u Hrvatskoj i da je bio pripadnik paravojne formacije osumnjičene "za zločine nad hrvatskim i mađarskim civilima".

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.