Rumunija: Uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

Izvor: B92, 06.Maj.2018, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunija: Uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

Bukurešt -- U Rumuniji je uhapšen Stevan B. (50), državljanin Srbije za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog ratnog zločina nad civilinim stanovništvom 1990-ih.

Kako prenosi rumunska agencija Ađerpres, on je uhapšen u subotu, u luci Galac, na Dunavu, prilikom kontrole dokumenata posade broda koji je plovio pod srpskom zastavom.

Kako je saopštila rumunska granična policija, njeni pripadnici su, prilikom kontrole, otkrili da je na ime Stevana B. raspisana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poternica Interpola i da se traži njegovo hapšenje i izručenje, pošto treba da bude ispitan o zločinima počinjenim između septembra i decembra 1991. godine.

Rumunski mediji navode, takođe, da je on rođen u Hrvatskoj i da je bio pripadnik paravojne formacije osumnjičene "za zločine nad hrvatskim i mađarskim civilima".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rumunija: Uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2018

U Rumuniji je uhapšen Stevan B. (50), državljanin Srbije za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog ratnog zločina nad civilinim stanovništvom 1990-ih...Kako prenosi rumunska agencija Ađerpres, on je uhapšen u subotu, u luci Galac, na Dunavu, prilikom kontrole dokumenata posade broda koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.