Izvor: Radio 021, 22.Maj.2020, 18:36

Članica Saveta REM-a o odluci da se Pink ne kazni: Otvorena Pandorina kutija nadrilekarstva

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović ocenila je da je jučerašnjom odlukom da televizija Pink ne bude kažnjena zbog toga što je vlasnik te televizije Željko Mitrović zagovarao ozonske terapije u lečenju kovida-19 "otvorena Pandorina kutiju nadrilekarstva".

Popović za UNS ističe da je reč o "nedopustivoj zameni teza", zato što tema nije bila "ozoniranje kao alternativan vid lečenja", već "privilegija i samovolja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jednog čoveka, jedne televizije da uzurpira nacionalnu frekvenciju, ovog puta radi promovisanje alternative u pogledu lečenja korone, koja je izazvala pandemiju u svetu, a nas zaključala na dva meseca".

"Odluka REM-a da ne sankcioniše ovu vrstu zloupotrebe moći - da dopreš do svakog građanina u Srbiji sa promovisanjem lečenja u vezi kojeg je medicinska struka skeptična, otvorila je Pandorinu kutiju nadrilekarstva", kaže Popović za UNS.

Navodi da je "objektivnost ključna u prezentaciji medijskog sadržaja", a da u konkretnom slučaju "objektivnosti nije bilo i da su se oko toga svi složili". 

"Sasvim je realno očekivati da će se slični slučajevi ponavljati", kaže ona.

Popović je za UNS potvrdila da je jučerašnja sednica REM-a, sa različitim mišljenjima, bila burna.

Inicijativu da se Pinku izrekne mera pokrenuli su Judita Popović i profesor Slobodan Cvejić. Sednica Saveta REM-a, kojoj je prisustvovao i Mitrović, bila burna i da je vlasnik Pinka sa sobom doveo i lekara koji je trebalo da potvrdi efikasnost ozonske terapije. Pošto je Cvejić zapretio da će napustiti sednicu, lekar je izašao iz sale.

"Ostajem pri mišljenju da je Mitrović time što je na svojoj televiziji prikazivao kako na sebi primenjuje terapiju ozonom iskoristio lakovernost gledalaca koji mogu da poveruju da odluku o svojoj terapiji, u slučaju infekcije ovim teškim virusom, mogu da donesu sami i da ovu terapiju sami primenjuju na sebi", rekao je prethodno Cvejić.

Autor: 021, UNS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.