Izvor: Luftika.rs, 03.Mar.2021, 00:10

Beogradsko dramsko pozorište je dotaklo dno kada je zaposlilo Bikovića, a sada su doveli i Branku Katić

Glumica Branka Katić juče je zvanično postala član Beogradskog dramskog pozorišta, objavljeno je na Fejsbuk stranici BDP-a.
“Potpis konačno! Branka Katić u BDP-u!”, napisano je uz fotografiju upravnika Juga Radivojevića i slavne glumice.
Da Branka Katić postaje članica BDP-a zvanično je objavljeno nedavno na obeležavanju 74. rođendana tog teatra.
Branka Katić, glumica sa zapaženom karijerom i u Engleskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i Americi, postala je od ove godine novi član ansambla, a publika je imala priliku da je gleda u septembru 2020. u delu “Sumrak bogova” prema filmu Lukina Viskontija, u režiji Jagoša Markovića.
– Ovo pozorište je bilo prvo u kome sam zaigrala pred beogradskom publikom davne 1991. godine, i evo isto se desilo da u BDP-u zaigram prošle godine na poziv reditelja Jagoša Markovića. Volim atmosferu ovog teatra, kao i energiju koju ovde osećam, i mislim da upravnik sa svojim timom ima fantastičnu viziju i velike planove koje očigledno uspeva da ostvari – emotivno je ispričala nova članica BDP-a.
– Radosna sam što postajem deo jednog veoma talentovanog, raskošnog ansambla, i osećam se kao da sam član jedne srećne porodice. Na tome sam vam beskrajno zahvalna – zaključila je Katićeva.

Pre dve godine, stalni član Beogradskog dramskog pozorišta postao je glumac Miloš Biković.
– Za razvoj glumca teatar je neophodan. Moja dosadašnja karijera je imala akcenat na filmu i sad na produkciji, ali je pozorište nešto što ne želim i ne smem da zapostavim. Već sledeće godine ćemo raditi jedan projekat, još je rano o tome da govorim, ali radujem se. Ova pojačanja koja će doći, ova mlada garda je ohrabrujuća za dalji život. Beogradsko dramsko pozorište je prolazeći kroz krizu poslednjih nekoliko godina definitvno dotaklo dno kad je mene angažovalo, ali sada je vreme da se odgurnem od dna i da krenem u novi život – rekao je u šali Biković.
Sredinom pedesetih i početkom šezdesetih godina 20. veka BDP je imalo svoj “zlatni” period, a najviše zahvaljujući izuzetno uspešnim izvođenjima dela savremenih američkih dramskih pisaca i plejadi vrsnih glumaca, reditelja, scenografa, kostimografa… koji su svojim talentom proslavili scenu na Crvenom krstu. Legendarne predstave “Smrt trgovačkog putnika”, “Mačka na usijanom limenom krovu”, “Staklena menažerija”, “Majka Hrabrost”, “Pogled s mosta”… i danas su u sećanju generacija gledalaca koji su imali sreću da ih vide.
Beogradsko dramsko pozorište osnovano je 1947. godine pod imenom Gradsko pozorište, a prva predstava MLADOST OTACA, u režiji Petra S. Petrovića, po tekstu Borisa Gorbatova, odigrana je 20.februara 1948. godine.
Godinu dana kasnije uselili su se u zgradu na Krstu.
Tokom te prve sezone, teatar na samoj periferiji, povezan sa gradom jednom trolejbuskom linijom, izveo je 78 predstava koje je pogledalo gotovo 50.000 gledalaca, navedeno je na sajtu BDP.
Branka Katić: Nismo stigli do demokratije, svako kritičko mišljenje je antidržavno

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Branka Katić: Glumac živi za svoju publiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021

Glumica Branka Katić vratila se u Srbiju posle dužeg perioda plodne karijere u Engleskoj i SAD, u ponedeljak je zvanično postala stalni član Beogradskog dramskog pozorišta, a u razgovoru za Tanjug kaže da glumac živi za svoju publiku i da bez nje u suštini ne postoji...Prisustvo Branke Katić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.